Aanbod

Mindful leven: Niet oordelen en niet streven

In een periode toewerken naar resultaten: omgaan met stress  

In periodes van toetsing en resultaten merk je dat stress bij leerlingen toeneemt. Zorgen over planningen, prestaties en doelen zijn soms overweldigend voor ze. Door niet te oordelen en niet te streven leren we open te staan voor andere resultaten dan verwacht. Zo bewegen we mee met nieuwe ontwikkelingen. 

 

Wat gaan we doen? 

We komen in contact met de acht kernaspecten van seculiere Mindfulness: niet oordelen, niet streven, geduld, opnieuw beginnen, vertrouwen, accepteren, loslaten, en compassie. Daarbij focussen ons specifiek op niet oordelen en niet streven, en hoe je dit kunt gebruiken in jouw klassen.  

 

Hiermee gaan we aan de slag: 

 

  • Verkennen van de 8 aspecten van seculiere Mindfulness. 
  • Diep inzicht krijgen in de principes van niet oordelen en niet streven. 
  • Heerlijke, ontspannen yoga-oefeningen.  

Opbouw cursus 

 We organiseren een reeks workshops, waar niet oordelen en niet streven er een van is. In elke sessie gaan we in op een verschillend concept binnen mindfulness.  Vervolgens sluiten we iedere sessie af met een yogales die aansluit bij het mindfulness-thema. 

  

Wat heb je eraan? 

Na deelname aan de cursus heb je een duidelijk begrip van Mindfulness. Ook weet je hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven en onderwijs. De rustgevende yogalessen helpen je om in balans te blijven en beter om te gaan met de uitdagingen van het onderwijs. 

 

Wil jij graag jouw leerlingen helpen goed met stressvolle periodes om te gaan? Meld je dan nu aan voor onze cursus Mindful leven: niet streven en niet oordelen en zet de eerste stap! 

 

Bekijk de andere workshop van Melissa 

Met wijsheid en compassie.

 

Expert:

Melissa van Melle
Melissa is docent maatschappijwetenschappen op Gymnasium Novum en geeft al geruime tijd mindfulness en yogalessen in aan zowel collega's als leerlingen.