Aanbod

Mindful leven: Met wijsheid en compassie

Periode van besluiten: op zoek naar balans  

Is het schooljaar bijna ten einde? Dan moeten er belangrijke besluiten worden genomen. Voor constructieve beslissingen heb je zowel wijsheid als compassie nodig. Maar hoe zet je deze effectief in? En hoe zorg je dat beide zaken in balans zijn? Wij helpen je vooruit. Wijsheid en compassie noemt men binnen het Boeddhisme de ‘twee vleugels’: een vogel kan pas vliegen als beide zaken goed in balans zijn. 

 

Wat gaan we doen? 

 We komen in contact met de acht kernaspecten van seculiere Mindfulness: niet oordelen, niet streven, geduld, opnieuw beginnen, vertrouwen, accepteren, loslaten, en compassie. We focussen ons specifiek op niet op wijsheid en compassie. Ook leer je dit gebruiken bij het nemen van besluiten. 

 

  • Verkennen van de 8 aspecten van seculiere Mindfulness. 
  • Diep inzicht krijgen in de principes van wijsheid en compassie. 
  • Heerlijke ontspannen yoga-oefeningen.  

Opbouw cursus 

We organiseren een reeks cursussen, waar wijsheid en compassie er een van is. In elke sessie gaan we in op een verschillend concept binnen mindfulness. Vervolgens sluiten we iedere sessie af met een yogales die aansluit bij het mindfulness-thema. 

 

Wat heb je eraan?  

Na deelname aan de cursus heb je een duidelijk begrip van mindfulness. Ook weet je hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven en onderwijs. De rustgevende yogalessen helpen je om in balans te blijven en beter om te gaan met de uitdagingen van het onderwijs. 

 

Wil jij graag met wijsheid en compassie constructieve besluiten kunnen nemen? Neem dan je beste besluit en meld je aan voor de workshop Mindful leven: wijsheid en compassie. 

 

Expert:

Melissa van Melle
Melissa is docent maatschappijwetenschappen op Gymnasium Novum en geeft al geruime tijd mindfulness en yogalessen in aan zowel collega's als leerlingen.