Aanbod

Effectief communiceren in een complexe context

Herkenbaar? Een vergadering over een belangrijk onderwerp levert uiteindelijk bijna niks op. Deelnemers zeggen wat ze vinden, maar er is geen echte, open uitwisseling. Of je ervaart spanning in een gesprek, maar eigenlijk adresseert niemand het werkelijke probleem…

Dit kan anders! 

Het is tijd om in vergaderingen over ingewikkelde of beladen onderwerpen ook echt een constructief gesprek te voeren. Immers: als manager of leider in een complexe context heb je regelmatig te maken met dit soort gesprekken. 

 

Tijdens de masterclass

Hoe voer jij zelf de gesprekken? Tijdens deze masterclass word je daar bewust van. Dit kan ook duidelijk maken dat je een productieve uitkomst soms ongewild in de weg zit. 

 

Opbouw masterclass

Deze masterclass bestaat uit drie bijeenkomsten en een afsluitende casusbijeenkomst. Deelnemers maken voor elke bijeenkomst een voorbereidende opdracht. 

 

Wat levert het op?

Je krijgt inzicht in de samenhang tussen wat je zegt en wat je denkt. Dit helpt je om een betere gespreksvoering te ontwikkelen. Gevolg: jij en je gesprekspartner komen er samen wijzer uit! 

Expert:

Tjerk de Blok
Tjerk studeerde technische scheikunde aan de TU Delft. Sinds 1994 is hij werkzaam in het onderwijs. Eerst als docent natuurkunde en vanaf 2005 ook als lid van de schoolleiding. In 2019 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op een onderzoek naar gespreksvoering in managementteams.