Aanbod

VIZIER: Een bordspel om de visie op tafel te krijgen

Houd jij je op school bezig met het vormgeven van burgerschapsonderwijs of digitale geletterdheid, maar vraag je je nog af wat precies de visie is en hoe jullie het onderwijs concreet kunnen vormgeven? Dan is deze workshop wat voor jou! Speel samen met jouw team het spel VIZIER onder begeleiding van onze expert.

 

Opbouw workshop

Na het spelen van VIZIER hebben jullie de visie letterlijk op tafel. Jullie bespreken verschillende casussen, voorkeuren en stellingen. Jullie sorteren de discussies naar weggooien, waarderen, borgen en creëren.

 

Na de workshop

Na het spel ontvangen jullie een rapportage geschreven door de expert. De rapportage bevat de volgende onderdelen:

  • Visie op de lijn = Op een schaal wordt weergegeven waar de school naartoe wilt
  • Visie in woorden = De visie wordt in een verhaal omschreven
  • Advies = Schoolblocks geeft adviezen n.a.v. de gesprekken en het spel
  • Acties = Een lijst van de creatie kaartjes met acties voor de school

De rapportage wordt besproken met de contactpersoon.

Expert:

Schoolblocks
Schoolblocks ontwikkelt lesmethodes voor leerlingen en helpt docenten met professionaliseren. We zien dat de maatschappij ontzettend snel verandert en die maatschappij willen we koppelen aan het klaslokaal. Of dit nu een 360 graden Taaldorp, een training aan docenten of een doorlopende leerlijn Burgerschap is.

Als we denken dat het bijdraagt aan beter onderwijs dan gaan we aan de slag. Samen met partners als LessonUp, Micr.io en Q42 hebben we alle kennis en kunde beschikbaar om een prachtige leeroplossing voor leerlingen en docenten te ontwikkelen.