Thema's

Aanbod bij dit thema

Wo
17
sep '25
Lees verder

Actief aan de slag met groepsdynamica - start 2025/2026

Groepsdynamica gaat over leerlingen die in de klas hun positie proberen te bepalen in verhouding tot de ander. Als docent heb je een belangrijke rol (én uitdaging) in het begeleiden van dit groepsproces. Het doel: een situatie creëren waarin iedere leerling zich veilig voelt én optimaal tot leren komt. 

Wo
15
okt '25
Lees verder

Leernetwerk Hoogbegaafdheid (start 2025/2026)

Doe mee met het Leernetwerk Hoogbegaafdheid: samen leren, delen en ontwikkelen!

Stel je voor: een leerling in je klas die zich terugtrekt, weinig motivatie toont en onderpresteert. Je zou niet meteen denken aan hoogbegaafdheid, toch? Toch kan het zijn dat deze leerling hoogbegaafd is, maar niet herkend wordt omdat hij of zij zich verveelt of niet wordt uitgedaagd. In het Leernetwerk Hoogbegaafdheid leer je deze signalen te herkennen en krijg je handvatten om deze leerlingen beter te begeleiden.

Ma
27
okt '25
Lees verder

Hoogbegaafdheid in de klas - start 2025/2026

Iedereen heeft leerlingen in de klas die je voor een raadsel stellen: ze zijn ongemotiveerd, lijken niet te willen werken en hun resultaten blijven achter. Het zou zo maar kunnen dat je hoogbegaafde leerlingen voor je hebt. In elke klas zit er wel één, en zeker niet alleen op het vwo! Juist op het vmbo en havo zitten ze gewoon in de klas, en worden ze niet gezien. Hoe ga je ze wél zien, en belangrijker nog: hoe geef je ze de kans om met hun specifieke ondersteuningsbehoeften in jouw klas te floreren?

Di
25
nov '25
Lees verder

Social media, eenzaamheid en depressie - speciaal voor (zorg)ondersteuners

Uit onderzoek blijkt dat het aantal jongeren met depressieve klachten de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ook deze kwetsbare jongeren zitten graag online en delen lief en leed op de socials. Ze vinden er herkenning, troost en steun, maar kunnen ook verstrikt raken in sombere gedachten. Wat kan jij daar als ondersteuner mee?

Wo
3
dec '25
Lees verder

Geef me de 5 bij autisme - start 2025/2026

Tijdens de vierdaagse cursus ‘Geef me de 5 bij autisme’ wordt gewerkt aan leerlingen met autisme
beter begrijpen, aanpak richten op een positieve relatie, voorkomen van ongewenst gedrag en groei
naar zelfstandigheid. Je krijgt meer beeld dankzij wetenschappelijke onderbouwing en een praktische
aanpak die je direct kan toepassen in de klas of in gesprekken met leerlingen.