Thema's

Aanbod bij dit thema

Di
17
sep '24
Lees verder

Leerlingen & Motivatie - Voorstelling: "Je doet het niet voor mij"

Tijdens deze voorstelling kijk je met collega's naar herkenbare situaties over (gebrek aan) motivatie. Je hoeft zelf niet mee te spelen, maar het publiek mag zich er wel mee bemoeien. Want ongemotiveerde leerlingen kennen we allemaal. Leerlingen die liever iets anders doen en niet opletten. Hoe ga je hierover het gesprek aan met de leerling? En wat zijn do's en don’ts in gesprekken over motivatie? Na deze workshop kun je leerlingen beter helpen hun motivatie te(her)ontdekken en te versterken.
Ma
30
sep '24
Lees verder

Actief aan de slag met groepsdynamica

Groepsdynamica gaat over leerlingen die in de klas hun positie proberen te bepalen in verhouding tot de ander. Als docent heb je een belangrijke rol (én uitdaging) in het begeleiden van dit groepsproces. Het doel: een situatie creëren waarin iedere leerling zich veilig voelt én optimaal tot leren komt. 
Di
19
nov '24
Lees verder

Meidenvenijn

Heel raar: je voelt dat er iets gaande is tussen de meisjes in je klas, maar het lukt je niet om erachter te komen wat precies. Het lijkt wel alsof er een verborgen vorm van pesten speelt... Met deze cursus leer je hoe je pestgedrag onder meisjes op een constructieve en effectieve manier kunt aanpakken!