Thema's

Aanbod bij dit thema

Wo
23
okt '24
Lees verder

Mindful leven: Loslaten en accepteren

De kop is er vanaf, in het nieuwe schooljaar. Maar hoe is het met onze mentale en fysieke gezondheid? De herfst is een periode vol overgangen, zoals veranderingen in de klassendynamiek, maar ook de wisseling van seizoen. Dit Daarom gaan we aandacht besteden aan de principes van accepteren en loslaten. Hoe kan je deze op een mindful manier toepassen binnen het onderwijs? We oefenen onder meer met de meditatietechniek R.A.I.N: Recognize, Allow, Investigate, Nurture (Tara Brach). Wat dient ons niet meer en wat mogen wij loslaten om stevig en stabiel voor de klas te staan?
Wo
23
okt '24
Lees verder

Oriëntatie op leidinggeven

Misschien denk je weleens: hoe zou het zijn om leiding te geven? Maar wat houdt dat eigenlijk in, leidinggeven? Welke kennis, vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om een effectieve ‘middenmanager’ te zijn in het onderwijs? Tijd om te reflecteren op jouw potentieel en valkuilen als leider: zo ontdek je of leidinggeven bij jou past! 
Do
24
okt '24
Lees verder

Coaching met paarden

Kun je wat ondersteuning gebruiken bij het omgaan met werkdruk, klassenmanagement, timemanagement of andere werkgerelateerde hindernissen? En lijkt het je zinvol om eens iets anders te proberen? Meld je dan aan voor een sessie!
Do
14
nov '24
Lees verder

Deep Democracy voor docenten en OOP'ers

Heb jij ook het idee dat je het gesprek in de klas meer diepgang kunt geven, dat de sectievergadering minder saai kan worden en dat je net niet altijd weet wat de ander denkt omdat er een besluit wordt genomen volgens het principe van de meeste stemmen gelden? Dan is deze training iets voor jou!
Ma
25
nov '24
Lees verder

Boekenclub HOA - bijeenkomst 2

Ben jij een lezer en zoek je andere enthousiaste lezers om met elkaar over boeken te spreken? Wil jij de gelegenheid krijgen om jouw favoriete auteur te bevragen over zijn/haar ideeën? Of wil je mensen ontmoeten met dezelfde interesse? Kom bij de HOA boekenclub!
Ma
25
nov '24
Lees verder

Dock: Hét leiderschapstraject voor docenten en OOP'ers

Je kunt meer betekenen voor de samenwerking binnen de taken en verantwoordelijkheden die jij hebt. Denk hierbij onder andere aan werkgroepen, binnen je vaksectie of bij andere niet-lesgebonden taken.

Lijkt dat je wel wat? Dan is Dock iets voor jou! Dock is namelijk hét leiderschapstraject voor docenten en OOP'ers.

Do
28
nov '24
Lees verder

Herhaling: Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik

Heb je de cursus: Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik, al eens gedaan? Fris dan je kennis op tijdens deze herhaling. In Nederland passen we bij een reanimatie veelal een AED als hulpmiddel toe. In deze cursus krijg je hier uitleg over.
Vr
29
nov '24
Lees verder

Middenkadertraject (MKT) start november 2024

Ben jij leidinggevende en op zoek naar een stevig leiderschapstraject om je verder te ontwikkelen? Dan is dit middenkadertraject (MKT) iets voor jou.
Vr
29
nov '24
Lees verder

Visual Storytelling deel 3

Heb je Deel 1 en 2 helemaal gerockt? Klaar om nog dieper te duiken en nieuwe tools te ontdekken voor next-level visual storytelling? Dan is Deel 3 jouw next stop: the masters edition!

Ontdek weer geavanceerde technieken , verbeter jouw skills, leer meer theorie en trucs om jouw creatieve vuur aan te wakkeren en verbluffende verhalen te vertellen met getekende visuals.

 

 

 

Do
12
dec '24
Lees verder

Visual Storytelling deel 2

Heb je Visual Storytelling deel 1 gevolgd? Voel je de roep om je vaardigheden verder te verdiepen en nog uniekere visuele verhalen kan gaan vertellen? Dan word je helemaal blij van deel 2! We gaan nog een stap verder in de wereld van visual storytelling: dit is next level.  
Ma
13
jan '25
Lees verder

MKT - een vervolg

Heb jij eerder het MKT afgerond en wil je jouw positie verstevigen en netwerk vergroten? Dan is dit vervolg iets voor jou.
Wo
15
jan '25
Lees verder

Mindful Leven: Opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen

Je kent het wel: je hebt een hele set van goede voornemens, maar tegen het eind van januari zakken ze al wat weg. Hier kan je iets aan Mindfulness hebben: door naar binnen en naar buiten te kijken ontwikkelen we een open en positieve mindset, die ons óók op school kan helpen. In plaats van met “goede voornemens” werken we met intenties en onder meer met een meditatie die gericht is op het positief beïnvloeden van het brein: Take in the Good (Rick Hanson). Hoe belichamen we daadwerkelijk onze intenties en dragen wij onze waarden uit naar onze leerlingen of collega’s?
Di
21
jan '25
Lees verder

DocK: Masterclass 'Ken de context'

Let op: Alleen als je DocK hebt gevolgd.

Heb jij DocK gevolgd en ben je klaar voor verdieping? Geef je dan op voor DocK de Masterclass. Het leergebied ‘ken de context’ staat centraal. Er wordt uitgebreid ingegaan op patronen in organisaties.

Wo
22
jan '25
Lees verder

Leidinggeven aan jouw werkgroep of vaksectie (lichting 2)

Vind je het ook vervelend als een vergadering te lang duurt? Hoe krijg je die werkgroep zo ver dat de doelen worden behaald? Hoe krijg ik mijn collega’s uit de waan van de dag? Tijdens deze cursus kijken we naar jouw eigen overtuigingen, veranderstrategieën van jou en de ander, groepsdynamica en welke interventies je effectief kunt inzetten. 
 
Di
25
mrt '25
Lees verder

Mindful leven: Niet oordelen en niet streven

Inperiodes van toetsing en het toewerken naar het eindexamen, merk je datbij zowel leerlingen als docenten gevoelens van stress toenemen.. Zorgen over planningen, prestaties, resultaten en doelen zijn soms overweldigend. Door niet te oordelen en niet te streven leren we open te staan voor andere resultaten dan verwacht. Zo bewegen we mee met nieuwe ontwikkelingen en hechten we niet hardnekkig aan onze beelden van hoe het zou moeten zijn. We doen een meditatieoefening De Kleine Hemelse Kringloop en besteden aandacht aan principes uit het Taoïsme en Wu Wei
Di
1
jul '25
Lees verder

Mindful leven: Met wijsheid en compassie

Is het schooljaar bijna ten einde? Dan moeten er belangrijke besluiten worden genomen. Voor constructieve beslissingen heb je zowel wijsheid als compassie nodig. Maar hoe zet je deze effectief in? En hoe zorg je dat beide zaken in balans zijn? Wij helpen je vooruit. Wijsheid en compassie noemt men binnen het Boeddhisme de ‘twee vleugels’: een vogel kan pas hoog vliegen als beide zaken in balans zijn. In deze laatste workshop van het schooljaar, oefenen wij onder meer met de Tonglen-meditatie uit het Tibetaans Boeddhisme en leren wij over de Witte Tara en de Gouden Boeddha. We werken met hoofd, hart en handen.