Aanbod

Geannuleerd: Omgaan met gamende en scherm gebruikende leerlingen - verdiepende workshop

Maak je de digitale wereld van je leerlingen eigen

 

Je kent het wel: je probeert de aandacht te krijgen van je klas en je ziet leerlingen focus verliezen en bezig zijn met hun schermen. Dit kan onbegrip en machteloosheid oproepen. Doordat kinderen opgroeien met social media platformen en non-stop kunnen gamen is de aantrekkingskracht van het scherm bijna niet te weerstaan. Tijdens deze workshop krijg je handvatten voor positief contact met leerlingen om zo hun schermtijd te kunnen beheren.  


Wat gaan we doen? 

We dompelen ons onder in de wereld van gaming en social media platforms. Ook bouwen we relaties op met de klas en ontdekken hoe we schermtijd bij kinderen kunnen verminderen. Bovendien leer je hoe je balans en disbalans bij leerlingen kunt herkennen. Je krijgt praktische handvatten en stappenplannen die je ook na de cursus kan blijven gebruiken.  

 

We kunnen niet terug in de tijd en nieuwe technologie laten verdwijnen, maar we kunnen wél leren hoe we met deze technologie nu kunnen omgaan!   


Tijdens de workshop

Dit is wat we gaan doen tijdens Omgaan met gamende en scherm gebruikende leerlingen:  

 

- De gaming & esports industrie onder de loep nemen. 

- Erachter komen welke social media platforms de jeugd gebruikt (en hoe). 

- Ontdekken hoe je positief contact maakt en een goede relatie opbouwt met je klas. 

- Strategieën ontwikkelen om schermtijd & gametijd in de klas te verminderen. 

- Signalen van balans of onbalans bij een kind herkennen.     


Wat heb je eraan? 

Na deze workshop ben je in staat om de digitale realiteit van je leerlingen beter te begrijpen en kan je goed omgaan met gamen en schermgebruik in de klas. Je zult beter een positieve relatie kunnen opbouwen met je leerlingen en makkelijker afspraken kunnen maken over schermgebruik. Ook kan je goed herkennen wanneer een leerling door overmatig schermgebruik uit balans raakt. Zo wordt de klas een prettiger leeromgeving voor iedereen!  

 

Dus: ben je klaar om de digitale wereld van je leerlingen volledig te begrijpen? Meld je dan aan en zet de eerste stap richting een betere relatie met je klas en een harmonieuze leeromgeving. 

 

De verdiepende workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3,5 uur.

Expert:

Koen Schobbers
In 2017 de eerste esporter met een topsportstatus die zijn Geneeskunde studie combineerde met zijn esports carrière. Hij is oprichter van Parents of Play, een bedrijf dat opvoeders helpt de relatie met gamende kinderen te herstellen, behouden of versterken. Daarnaast is hij schrijven van het boek ‘Mijn gamende kind’. Koen is ook bestuurslid van de Global Esports Federation en werkt zowel nationaal als internationaal met bedrijven op het gebied van gaming, esports en gamification.