Aanbod

Programma Excellent Teaching

Dé kans voor ambitieuze ervaren docenten om zich verder te ontwikkelen naar Excellent Teacher.

De HOA biedt enkele docenten de kans om aan te sluiten bij het Programma Excellent Teaching. De leergang heeft als doel om leraren voor te bereiden op het startniveau van de Master Excellent Teaching (MET) van Academica. Als deelnemer sluit je aan bij een groep van Johan de Witt Scholengroep. 

 

Wat ga je doen?

 De inhoud van PRET bestaat uit drie blokken van ieder 4 modules. Blok A gaat in op een basismodel voor het geven van een goede les: Expliciete Directe Instructie (EDI). Het thema van blok B is expliciet lesgeven en van blok C responsief en metacognitief lesgeven. Elk blok bouwt voort op het blok dat daarvoor is gegeven.

 

Toetsing en beoordeling.

Na blok A, B en C zijn er afsluitende toetsen. In alle toetsen wordt van deelnemers gevraagd om delen van een lessenserie te ontwerpen die ze aan het einde van een blok geven.

 

Alleen deelnemers die alle tussentijdse opdrachten hebben ingeleverd, aanwezig waren bij de bijeenkomsten en de afsluitende toetsen voldoende hebben afgerond, behalen een certificaat met daarop de onderwerpen van de PRET en de studielast (148 uur). Een PRET-certificaat geeft direct toegang tot de MET.

 

Hier vind je meer informatie over het programma.

Expert:

Academica